Sunday, 30 June 2013

 Taktau ah nak cakap apa . lately ni asik bergaduh je dengan Eky . sampai satu tahap tu penat sangat macamni.. bukan nya aku suka sgt gaduh dengan kau . hm tapi maybe aku lah yang buat kau sakit hati..
aku selalu keluar? hm sebab aku bosan duduk rumah.. aku memang suka merayap . aku memang kuat bersosial . hmmm
bila aku kat luar, kalau ibu call sekali, aku buat taktau je . takut pun idokkk . bila kau yang call lebih 5 kali, hm aku dedo gila kot .

gila sedih siak kau send text macamni b :')
so lepasni aku nak buat ap pun, tak penting lah untuk kau kan?
hm okay b.. okayy :')




Saturday, 29 June 2013

JOHOR DARUL TAKZIM

                                        hoyyyy! haaa haha :D
semalam kan, 29/06/2013, final JDT vs Kelantan ! ha ambik kau! haha pengaruh bola ni buat semua rakyat kat Malaysia ni jadi gila, termasuk aku! hee untung la semalam siapa yg pergi Bukit Jalil tgok live kat sana kannnn - - aku tengok kat Dataran je :/ weh! meriahhh k . happening gila semalam!
ha see? serious la weh . syiokkk x) dari yang muda samapai ke tua, semua dok join joget-joget nyanyi lagu JDT x) 
pergi dengan diorang lah . ha ha kelakar siak - - 
leklekk sebelum bola start, terus cari baju JDT yg baru, tampal sticker, huh kau hbis nak dekat seratt la boleh tahan . semata-mata . mweheehe :3
even JDT kalah 1-0 pun , kitorang semua stil sokong diorang . JDT sampai mampus doh! ;D horey-horey dengan bebudak B.O.S . dari start game sampai habis perlawanan dok sorak non-stop . tabik kat korang! :*
JDT kalah bermaruah . so InsyaAllah next year boleh menang! amiiiiinnnnn :)



Friday, 28 June 2013

Taken

                                   Heyyo! Assalamualaikum :)
Alhamdulillah sekian lama menunggu, jumpa lah "Prince Charming" yang Yatul idam-idam kaannn~ cewahhh x) Dia lah yang pandai happy kan Yatul, dia lah yang pandai bimbing Yatul, and dia lah yang pandai Control Yatul :') know what? I'm feel lucky to have Him . He's the one ;) yang paling respect kat dia , dia boleh tahan dengan perangai Yatul sampai SEKARANG :') Pandai pun iye , Handsome pun iye :) paling kelakar bila dia merajuk, Yatul pun ikut merajuk sekali :P haha

see? halolohh omey-omeyy :* Actually kitorang kenal dari Facebook :) lama punya lama punya lama kenal, finally dapat tau arwah Ibu dia bestfriend Ibu! woaaaa :O haha lepastu selongkar kat almari semua cari gambar dia masa kecik.. jumpa tau! time tu tak sangka gila kan :') Ibu cakap dulu masa dia kecik2 ibu yg cebokkan dia x) hmmmmmmmmm hikhik ^^ 

Hope everlasting b .. jangan tinggalkan I please? hm :') swear, I love you Nurali Farhan bin Norman


Wednesday, 26 June 2013

Tutorial Cursor II

Permintaan adik Erra Hazama . dia tanya " kakk , kan ade dy kate sruh copy URL code cursor ann , cmner tuu ?"  alolohhh susah nohh nak cari URL x) ni akak dah prepare kan a feww cursor siap pakai! mwehehe yang sebelah gambar cursor tu lah nama nya URL okay dik? :)




  http://cur.cursors-4u.net/food/foo-4/foo348.cur

 http://cur.cursors-4u.net/user/use-1/use67.cur



 http://cur.cursors-4u.net/cursors/cur-3/cur278.cur

http://cur.cursors-4u.net/cursors/cur-2/cur168.cur

 http://cur.cursors-4u.net/cursors/cur-2/cur227.cur

 http://cur.cursors-4u.net/cursors/cur-1/cur94.cur

 http://cur.cursors-4u.net/cursors/cur-1/cur11.cur



Ada apa-apa yang tak faham, sila tinggalkan comment atau tanya saya di Twitter ;)

Tutorial for Cute Cusor

Ini tuto sangat senang !
Kepada NEW BLOGGERS , if korang nak tahu caranya, meh ciniyh, Yatul ajaarkan ^^

1. Korang pergi cari code cursor yang korunk suka ;) nak thu cari kt mana ?Click CURSOR .
*Peringatan ! Yang "Animated" hanya untuk Internet Explorer ok :)

2. Korunk copy URL Code Cursor tuh  ! ;)
 *Then , korunk PASTE Url tuh  ,kat dalam kod at bawah yang Lyssa tunjukkan ini ;)

<style>body {cursor:url(URL ICON), url(URL ICON), auto;} </style>
<a href="LINK BLOG KORANG" target=_blank><div style="height: 50px; width: 50px; position: absolute; top: 0px; left: 0px;"> </div></a>

 *Warna Merah , korang  letak URL cusor pilihan hati korang tu .
*Warna Kuning , korunk letak URL Blog korunk ;)

3. Then , Deashboard > Design > Add Gadget > Html/JavaScript

4. Paste Code tadi kat situ ok ?

5. Save. Selesai ^_^


Tuesday, 25 June 2013

Introduction of me

Hi assalamualaikum! niari kita adakan sesi perkenalan diri okay ;) nama? seperti yang tertera di URL blog aku tu . HIDAYATUL AIN . just call me Yatul k babeh? x) this year, 2013 .. I'm gonna face one war that the most important in my life! SPM jyeah ;D ohh sweet 17 .. haha I'm also a Johorean . hidup JDT joy~ piece :) hm. do I have a boyfriend or not? hmmm NURALI FARHAN NORMAN is my future imam InsyaAllah :'D

Monday, 24 June 2013

Assalamualaikum

hi! I'm just create my new blog . this is about me and my new life . Enjoy guys! :)